Kendhang wayangan: Béda antara owahan

9 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: umume → racaké, dibanding → katandhing (3), gede → gedhé
(→‎top: éjaan, replaced: biasane → racaké)
(éjaan, replaced: umume → racaké, dibanding → katandhing (3), gede → gedhé)
'''Kendhang wayangan''' utawa kendhang sabet iku kendhang sing nduwé ukuran sedeng, luwih cilik sithik dibandingkatandhing kendang ageng ning luwih gedegedhé sithik dibandingkatandhing [[ciblon]] lan uga nduwé nada swara luwih dhuwur dibandingkatandhing kendhang ageng.
 
Kendhang iki racaké ditabuh kanggo ngiringi pagelaran [[wayang]].
 
==Swara==
Swara kendhang wayangan pada karo swara kendhang umumeracaké lan masing-masing jinis swara iku metu saka [[Kendhang#Jinis swara lan cara nabuh|teknik/cara nabuh]] sing beda-beda.
 
== Uga delengen ==
*[[Kendhang]]
 
352.737

besutan