Georg Wilhelm Friedrich Hegel: Béda antara owahan

éjaan, replaced: penting → wigati
(→‎top: éjaan, replaced: dening → déning, dunia → donya, sacara → kanthi)
(éjaan, replaced: penting → wigati)
Dhèwèké, kaya Goethe, ora ngrasa patriotis nalika Napoleon menang ana Jena (1806), ing Prussia dhèwèké mung ndhelok birokrasi korup lan umuk. Dhèwèké nulis kanggo kancane saurunge perang, dhèwèké ujar kanthi bombonge ''jiwa donya'' lan kaisar lan kanthi puas ngenani kamungkinan ngalahake Prussia.<ref name="GWFH bc"/>
Kainspirasi déning [[Revolusi Prancis]] nalika isih enom, ndhelok kamenangane [[Napoleon]] lawan tandhing [[Prussia]] ana [[Jena]], filosofine ngarah nuju pendhukung loyal otoritarian lan wong sing ora seneng karo tindhak demokratis, mliginé Undang-Undang Reformasi Inggris.<ref name="GWFH hg"/>
Filosofi politise diatur ana ''The Philosophy of Right'' (1821) lan cathetan kuliahe ana ''History of Philosophy, Philosophy of History and of Art'', kang pungkasan sawijining sumbangan pentingwigati kanggo estetika, diterbitake kanthi anumerta.<ref name="GWFH hg"/>
 
==Cathetan suku==
{{Reflist}}
 
== Pranala njaba ==
*[https://www.britannica.com/biography/Georg-Wilhelm-Friedrich-Hegel Biografi ana britannica.com]
*[http://www.historyguide.org/intellect/hegel.html Laman web historyguide.org]
352.737

besutan