Diesel: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
→‎Viskositas: éjaan, replaced: penting → wigati
(→‎Viskositas: éjaan, replaced: penting → wigati)
 
===Viskositas===
Viskositas ya iku tahanan kang diduwèni fluida kang dialiraké sajeroning pipa kapiler tumprap gaya gravitasi, biasan dinyatakaké sajron waktu kang diperlokaké kanggo mili ing jarak katentu. Yèn viskositas selot duwur, mangka tahanan kanggo mili bakal selot duwur. Karakteristik iki pentingwigati banget amarga ngaruh tumprape kinerja injektor ing mesin diesel.<ref name="internet1" />
===Angka Setana===
Angka setana nuduhaké kemampuan bahan bakar kanggo empan dhéwé (autoignition). Skala kanggo angka setana racaké nggunakaké referensi arupa campuran antaranormal setana (C16H34) karo alpha methyl naphtalene (C10H7CH3) utawa kanti heptamethylnonane (C16H34). Normal setana duwé angka setana 100,alpha methyl naphtalene duwé angka setana 0, lan heptamethylnonane duwé angka setana 15.<ref name="internet1" />
352.737

besutan