Wong Banjar: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎Gegaman Tradisional: éjaan, replaced: elmu → ngèlmu
(éjaan, replaced: duwéni → duwé, Kerajaan → Karajan)
(→‎Gegaman Tradisional: éjaan, replaced: elmu → ngèlmu)
Adhedhasar asil wawancara langsung karo wong kang tau gunakake, gaman tradisional suku banjar kang padhatan digunakaké saben dina ing antarané:
* 1. Serapang
Serapang ya iku tombak mawa mata lima. Patang mata mekar kaya ta cakar garudha kanthi bait pengait ing saben pucuke. Siji mata manèh ana ing tengahing bait, kang sinebut “besi lapar” kang dipercaya bisa ngrubuhake wong kang duwé elmungèlmu kebal.
* 2. Tiruk
Tiruk ya iku tombak dawa lurus tanpa bait kanggo golèk iwak gabus lan toman ing kali.
352.737

besutan