Sesajèn: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: mirip → mirib
(éjaan, replaced: Dewa → Déwa, liyane → liyané, sifate → sipaté, wujude → wujudé)
(→‎top: éjaan, replaced: mirip → mirib)
'''Sesajèn''' iku tradisi spiritual sing wujudé nyediaake parsembahan utawa barang sesajen kanggo [[Tuhan]] utawa kanggo kakuatan [[supranatural]] liya sing dipercaya, sing tujuane kanggo ngungkapake rasa syukur utawa kanggo ngindarake murka.<br>
Makna tradisi sesajen iku miripmirib [[tradisi kurban]], dadi nduwé tujuan utama sing sipaté [[vertikal]] (Tuhan) lan uga uga horisontal (barang sesajen sing dibagiake).
Tembung sesaji saking tembung ''se'' lan ''saji''. Tegesipun tembung ''se'' punika satunggal lan tembung ''saji'' punika nyuguhaken. Dados [[sesaji]] punika seperangkat persembahan miturut adat minangka kasaguhan kanggé mlampahaken acara tartamtu.
 
352.737

besutan