Albert Einstein: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: Nobèl → Nobel (4)
(éjaan, replaced: Daftar → Pratélan, teori → téyori (3))
(éjaan, replaced: Nobèl → Nobel (4))
|notable_students = [[Ernst G. Straus]]<br />[[Nathan Rosen]]
|known_for = [[General relativity]]<br />[[Special relativity]]<br />[[Photoelectric effect]]<br />[[Brownian motion]]<br />[[Mass-energy equivalence]]<br />[[Einstein field equations]]<br />[[Classical unified field theories|Unified Field Theory]]<br />[[Bose–Einstein statistics]]
|awards = {{nowrap|[[Bebungah NobèlNobel babagan Fisika]]}} (1921)<br />[[Copley Medal]]&nbsp;(1925)<br />[[Max Planck Medal]]&nbsp;(1929)<br />[[Time 100: The Most Important People of the Century|''Time'' Person of the Century]]
|signature = Albert Einstein signature.svg
|footnotes = <!-- for any footnotes needed to clarify entries above -->
}}
 
'''Albert Einstein''' ([[Ulm]], [[Württemberg]], [[Jerman]], [[14 Maret]] [[1879]]–[[18 April]] [[1955]]) punika saged dipunanggep ngèlmuwan [[fisika teoretis]] ingkang ageng piyambak ing [[abad ka-20]]. Piyambakipun ingkang nyiptakaken [[téyori relativitas]] kaliyan ugi kathah nyumbang ing babagan pangembangan téyori [[mekanika kuantum]], [[mekanika statistik]], kaliyan [[kosmologi]]. Ing warsa [[1921]] piyambakipun angsal [[panganugrahan NobèlNobel ing Fisika]] kanggé wedaranipun prakawis [[efek fotoelektrik]] kaliyan "pengabdenipun marang Fisika Teoretis".
 
Satelasipun [[téyori relativitas umum]] dipunrumusaken, Einstein dados misuwur saubenging donya. Prakawis punika boten biyasa kanggé para ngèlmuwan. Ing wayah sepuhipun, anggènipun misuwur nglangkungi sadaya ngèlmuwan ing sajarah fisika. Ing budaya populèr Einstein kaanggep sinonim kaliyan kapinteran utawi malahan kaliyan [[jenius]]. Pasuryanipun dados ingkang salah satunggaling ingkang dipuntepangi sadonya. Ing warsa [[1999]], Einstein "Tiyang Abad Sapunika" déning majalah ''[[Time]]''. Kapopulèranipun ugi ndamel nami "Einstein" wiyar dipun-gunakaken ing donya [[iklan]] saha barang dagangan sanès. Wusananipun nama "Albert Einstein" dipundaftaraken dados [[merk dagang]].
{{Artikel Dhasar}}
{{commons|Albert Einstein}}
{{NobèlNobel Fisika}}
 
[[Kategori:Tokoh Donya]]
[[Kategori:Pamenang Bebungah NobèlNobel babagan Fisika]]
[[Kategori:Artikel mawa basa krama|Einstein]]
[[Kategori:Lair 1879]]
352.737

besutan