Malaria: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: Nobèl → Nobel
(éjaan, replaced: luwih saka → punjul, panyakit → lelara, panyebab → jalaran, sacara → kanthi (3))
(→‎top: éjaan, replaced: Nobèl → Nobel)
'''Malaria''' iku sajinis [[lelara nular]] sing ngakibataké watara 350-500 yuta wong kainfèksi lan punjul 1 yuta mati saben taun, mligi ing laladan [[tropis]] lan ing [[Afrika]].
 
Kanggo panemuan ngenani jalaran malaria, sawijining dhokter militèr Prancis [[Charles Louis Alphonse Laveran]] dianugerahi [[Bebungah NobèlNobel kanggo Fisiologi lan Medis]] ing taun [[1907]].
 
== Sebab lan gejala ==
352.737

besutan