Segovia: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan
(→‎top: éjaan, replaced: bagéan → pérangan (2), nduwèni → duwé, padunung → sing ndunungi (2))
(→‎top: éjaan)
[[Gambar:Segovia, Spain location.png|right|200px|Lokasi Segovia ing Spanyol]]
'''Segovia''' iku sawijining [[kutha]] ing [[Spanyol]]. Dunungé ing pérangan tengah, ya iku ing wewengkon otonomi [[Castile Leon]], [[Spanyol]]. Ing taun [[2003]], kutha iki duwé sing ndunungi 54.945 jiwa sajeroning wewengkon kang jembaré 163,6 km². Kutha iki ndarbèni angka kapadhetan sing ndunungi 340,1 jiwa/km². Kutha iki dumunung ing pérangan lor kutha [[Madrid]].
 
Jeneng Segovia dijupuk saka jeneng '''Šiqūbiyyah''' ([[Basa Arab|Arab]]: شقوبية). Sawetara wangunan kuno ing Segovia dikukuhaké minangka [[Situs Warisan Donya UNESCO]] ing taun [[1985]].
348.872

besutan