Taun cahya: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: Satuan → Ékan, kilometer → kilomèter
(→‎top: éjaan, replaced: dipun → dipun)
(→‎top: éjaan, replaced: Satuan → Ékan, kilometer → kilomèter)
'''Taun cahya''' punika ngarujuk marang jarak ingkang dipunlangkungi cahya ing [[wektu|wekdal]] satunggal taun wonten ing hampa udara. Inggih punika sami kaliyan 9.460.528.405.000 [[kilometerkilomèter]]. Taun cahya dipunenggé ngukut jarak ingkang tebih sanget ing ngèlmu [[fisika]] kados ta jarak [[lintang]], [[galaksi]] kaliyan ukuran [[Jagat Raya]].
 
Istilah taun ingkng dipunanggé pétangan inggih punika taun [[Julian]] ingkang dangunipun 365.25 dinten utawi 31.557.600 dhetik. Kadhangkawis rata-rata taun tropis 31.556.925,9747 dhetik dipun-ginakaken. Amargi cahya nempuh kacepetan 299.792.458 [[mèter]] per [[dhetik]] (m/<sub>s</sub>) ing salebeting ruang hampa udara, mila kanthi migunakaken taun Julian, setaun cahya sami kaliyan 9.460.730.472.580.800 kilomèter (5.878.625.373.184 mil).
 
[[Kategori:Artikel mawa basa krama]]
[[Kategori:SatuanÉkan wektu]]
[[Kategori:Let astronomis]]
[[Kategori:Ukuran lan timbangan]]
352.737

besutan