Energi kinetis: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎Benda bertranslasi: éjaan, replaced: satuan → ékan (3)
(éjaan, replaced: Tuladhane → Tuladhané, walanda → Walanda, gadahi → gadhah (3))
(→‎Benda bertranslasi: éjaan, replaced: satuan → ékan (3))
:<math>v\;</math> [[kecepatan|kecepatan linier]] benda
 
Manawi satuanékan ngginakaken sistem [[SI]], mila satuanékan saking massa inggih punika [[kilogram]], kecepatan ing mèter per [[detik]], lan satuanékan ènergi kinetik ingkang dipunnyataaken ing [[joule]].
Tuladha, ènergi kinetik saking sebuah benda ingkang massanipun 80 kilogram gerak kaliyan kecepatan 18 mèter per detik, mila ènergi kinetikipun inggih punika
:''E''<sub>''k''</sub> = (1/2) • 80 • 18<sup>2</sup> J = 12.96 kiloJoule (kJ)
352.737

besutan