Paus Anastasius II: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: tahun → taun, nyebabaken → njalari, jabatan → kalungguhan, greja → gréja, Daftar → Pratélan
c (éjaan using AWB)
(éjaan, replaced: tahun → taun, nyebabaken → njalari, jabatan → kalungguhan, greja → gréja, Daftar → Pratélan)
| other = Anastasius
}}
'''Anastasius II''' (???-[[16 November]] [[498]]) ngasta jabatankalungguhan Paus [[greja|Gréja]] [[Katulik]] [[Roma]] antawis taun ([[496]]-[[498]]) inggih punika wiwit [[24 November]] [[496]] dumugi sédanipun. Piyambakipun naté ngalami mangsa skisma [[Patriark Acasius saking Konstantinopel|Acasius]] saking [[Konstantinopel]]. Piyambakipun kagungan ''kecenderungan'' kanggé nglampahi rekonsiliasi, lan nyebabakennjalari piyambakipun ''dicela hebat'' déning pengarang ''[[Liber Pontificalis]]''.
 
== Pranala njawi ==
| Pendahulu = [[Paus Gelasius I|Gelasius I]]
| Penerus = [[Paus Symnakus|Symnakus]]
| tahuntaun = [[496]] – [[498]]
}}
 
{{DaftarPratélan Paus}}
 
[[Kategori:Paus]]
351.333

besutan