Segara: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: nyebabaken → njalari
(éjaan, replaced: Daftar → Pratélan, nggadhahi → gadhah)
(éjaan, replaced: nyebabaken → njalari)
 
== Sajarah ==
Seganten kawangun 4,4 milyar taun kapungkur, wiwitanipun asipat asem sanget, kanthi toya ingkang umob (watawis 100 °C) amargi panasipun [[Bumi]] wekdal semanten. Asemipun toya seganten amargi wekdal punika [[atmosfer]] [[Bumi]] dipunkebaki déning [[karbon dioksida]]. Kaaseman toya punika ingkang nyebabakennjalari inggilipun panggapukan ingkang ngasilaken uyah ingkang andadosaken toya seganten asin kados ing wekdal sapunika. Wekdal semanten, gelombang tsunami asring kadadosan amargi asringipun astéroid nabrak Bumi. Pasang surut seganten ing wekdal punika ugi bertipe [[mamut]] utawi inggil sanget amargi jarak Bulan ingkang caket sanget kaliyan Bumi.
 
== Kapurih ugi mirsani ==
* [[Gajah segara]]
 
== Rujukan ==
{{reflist}}
 
352.737

besutan