Sidang Istimewa MPR: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
→‎Sidang Istimewa MPR 1999: éjaan, replaced: nyebabaken → njalari
(éjaan, replaced: jabatan → kalungguhan, militer → militèr)
(→‎Sidang Istimewa MPR 1999: éjaan, replaced: nyebabaken → njalari)
Sidang Istimewa punika dipunadani ing tanggal 10 - 13 November 1998<ref>[http://www.ut.ac.id/html/suplemen/adne4112/w3_8_2.htm ''Sistem Pemilihan Umum di Indonésia'', dipunundhuh saking situs Universitas Terbuka]</ref> sasampunipun pidato ngunduraken diri Soeharto ing tanggal [[23 Mèi]] [[1998]] dipunwaosaken. Ing wiwitanipun, Soeharto ngandharaken bilih piyambakipun boten badhé nyalonaken malih dados présidhèn, ananging piyambakipun kepilih malih wonten ing pemilu Maret 1998. Sasampunipun kathah manéka warna demonstasi, haruhara lan kekacauan pulitik, ékonomi, lan militèr, akhiripun Soeharto mutusaken mundur lan dipungantosaken déning wakilipun [[Bacharuddin Jusuf Habibie|Habibie]].<ref>[http://nasional.kompas.com/read/2010/05/23/06441279/Habibie.Merasa.seperti.Dihipnotis ''Habibie Seperti Dihipnotis'', dipunundhuh saking situs Kompas]</ref> Sidang istimewa punika mutusaken kanggé dipunbetahaken pemilu dipunajokaken wekdalipun ingkang badhé dpunadani ing taun [[1999]].
===Sidang Istimewa MPR 1999===
Sidang Istimewa pada taun 1999 dipunadani kanthi agenda pidato tanggel jawabipun Habibie ingkang dados présidhèn ing tanggal [[14 Oktober]] 1999. Asiling pidato tanggel jawabipun dipuntolak ing tanggal 20 Oktober 1999<ref>[http://www.economist.com/node/251525 ''New Leader, New Indonésia?'', dipunundhuh saking situs The Economist]</ref>, ananging boten nyebabakennjalari Habibe dipunlengseraken, ananging Habibie ngandharaken bilih piyambakipun boten badhé nyalon dados présidhèn malih. Ing pungkasanipun, fraksi [[Parte Golkar]], ngalihaken dhukunganipun dhateng [[Abdurrahman Wahid]], ingkang salajengipun dados présidhèn kaping sekawan Indonésia..<ref>[http://www.suarakarya-online.com/news.html?id=155883 ''Mengapa Habibie Tak Mau Dicalonkan Jadi Presiden?'', dipunundhuh saking situs Suara Karya Online]</ref>
==Cathetan suku==
{{Reflist}}
352.737

besutan