Alblasserdam: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎Sajarah: éjaan, replaced: bagiyan → pérangan
(éjaan, replaced: padunung → sing ndunungi, amerga → amarga)
(→‎Sajarah: éjaan, replaced: bagiyan → pérangan)
 
 
== Sajarah ==
Alblasserdam papané ana ing salah sijining kali ing Éropah sing kebak dilayar prau lan baita. Sajarah Alblasserdam iku suwé banget lan wiwité ing abad kaping 13. Jeneng ''gemeente'' iki kapisan ditulis ing sawijining kronik Melis Stoke saka taun 1299, nanging sajatiné resmi ''gemeente'' iki lagi diyasa ing taun [[1447]]. Sadurungé iku bagiyanpérangan saka Oud-Alblas. Tengah kutha Alblasserdam ing [[11 Mèi]] [[1940]] rusak banget déning [[Perang Donya II]]. Begjané dalan Kerkstraat sing historis lan tanggul sing kas cedhak kali De Noord isih lestari.
 
Ing sajarah Alblasserdam, banyu iku mainaké peran gedhé. Amarga cedhak kali, Alblasserdam dadi akèh industriné. Ing sisih liya, antara taun 1350 lan 1821, Alblasserdam lan saubengé, kebanjiran ping 32. Nalika musibah banjir taun 1953, Alblasserdam uga kena. Ing awal [[abad kaping 21]], banyu wis ora dadi ancaman langsung manèh amarga wis digaé tanggul sing luwih kuwat lan apik.
352.737

besutan