Warsawa: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: propinsi → provinsi, kilometer → kilomèter, paling tuwa → tuwa dhéwé
(éjaan, replaced: Galeri → Gladri, Motto → Sesanti, Propinsi → Provinsi (3), padunungé → sing ndunungi (2), padunung → sing ndunungi)
(éjaan, replaced: propinsi → provinsi, kilometer → kilomèter, paling tuwa → tuwa dhéwé)
| [[Provinsi ing Polen|Provinsi]]: || [[Provinsi Mazowia|Mazowia (mazowieckie)]]
|- style="background: #ffffff;"
| Jembar: || 517,24 [[kilometerkilomèter persegi|km²]]
|- style="background: #ffffff;"
| [[Padunung]]: || 1 726 581 (2014) jiwa (aglomerasi: 2,87 yuta jiwa)
'''Warsawa''' ([[basa Polen|Polen]] ''Warszawa'') iku ibu [[kutha]] [[Polen]]. [[Kutha]] iki sing ndunungi [[1,7]] [[yuta]] jiwa nanging ing wewengkon saubenging kutha iki ana mèh [[3]] yuta jiwa sing ndunungi.
 
Kutha iki diliwati kali [[Wisła]] ([[basa Inggris|Inggris]] lan [[basa Latin|Latin]] ''Vistula''). Warsawa ugi [[kutha krajan]] [[propinsiprovinsi]] [[Województwo mazowieckie|Mazovia]].
 
== Sajarah cekak ==
Warsawa dudu kutha paling tuwa dhéwé ing [[Polen]] ing salah sijining kutha sing tuwa. Kutha iki wis dicathet ing taun [[1241]]. Kutha iki dadi kutha krajan Polen ing taun [[1596]] nalika [[Ratu]] Polen pindhah.
 
Ing [[Perang Donya II]], kutha iki dibedhah lan dibesmi [[tentara]] [[Nazi]] [[Jerman]]. [[Ghetto]] [[Yahudi]] dibesmi ing taun [[1943]] lan sakutha diratakaké karo lemah ing taun [[1944]]. Kabèh sing ndunungi dipatèni utawa diusir. Sawisé perang, kutha kuna dibangun manèh. Saiki kutha Warsawa kalebu [[Situs warisan donya|Situs Warisan Donya UNESCO]].
348.872

besutan