Wong Banjar: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎Sistem paseduluran: éjaan, replaced: paling tuwa → tuwa dhéwé (2)
(→‎Gegaman Tradisional: éjaan, replaced: elmu → ngèlmu)
(→‎Sistem paseduluran: éjaan, replaced: paling tuwa → tuwa dhéwé (2))
Kaya sistem paseduluran lumrahé, masarakat Banjar ngenali istilah-istilah tartemtu minangka panyelukan sajeroning kulawarga. Skema mau punjere saka ULUN minangka panyebute.
 
ULUN uga ana celukan kanggo sadulur saka bapak lan ibu. sadulur paling tuwa dhéwé sinebut ''Julak'', sadulur kaping pindho sinebut ''Gulu'', sadulur candhaké sinebut ''Tuha'', sadulur tengah saka bapak lan ibu sinebut ''Angah'', lan liyané sinebut ''Pakacil'' (''paman mudha/kecil'') lan ''Makacil'' (''bibi mudha/kecil''), déné paling enom sinebut ''Busu''. Yèn nyeluk sadulur saka ''kai'' lan ''nini'' padha waé, semana uga kanggo sadulur ''datu''.
 
Saliyané istilah ing dhuwun, uga ana sebutan liyané, ya iku :<br />
{{·}} ''maruai'' (bojo wadon karo bojo wadone seduluran)<br />
{{·}} ''ipar'' (sadulur saka bojo saka ULUN)<br />
{{·}} ''panjulaknya'' (sadulur paling tuwa dhéwé saka ULUN)<br />
{{·}} ''pambusunya'' (sadulur paling cilik saka ULUN)<br />
{{·}} ''badangsanak'' (sadulur kandhung)
352.737

besutan