Bètléhem: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: paling tuwa → tuwa dhéwé
(→‎Alkitab: éjaan, replaced: wètan → wétan)
(→‎top: éjaan, replaced: paling tuwa → tuwa dhéwé)
Kutha iki duwé teges wigati tumrap umat [[Kristen]] amarga dipercaya minangka panggonan kalairan [[Yesus saka Nazaret]]. [[Kuburan Rahel]] kang wigati sajeroning [[Judaisme|agama Yahudi]] dumunung ing pinggiran kutha iki. Betlehem uga minangka panggonan kanggoné komunitas [[Kristen Palestina]] gedhé dhéwé ing Timur Tengah. Kutha iki dumunung watara 10 km kidulé kutha [[Yerusalem]], kanthi elevasi udakara 765m (2.510 kaki) saka lumahing segara. [[Kutha raya]] Betlehem uga nyakup kutha cilik [[Beit Jala]] lan [[Beit Sahour]].
 
[[Greja Kalahiran]], diwangun déning [[Konstantin Agung]] (330), ngadeg ing tengahing kutha Betlehem, sadhuwuré guwa kang sajeroning basa Inggris diarani ''Holy Crypt'', lan kang miturut tradisi Kristen minangka panggonan Yesus dilahiraké. Iki minangka gréja Kristen paling tuwa dhéwé ing donya. Cedhak saka kono dumunung sawijining guwa liya, kang miturut carita [[Hieronimus]], bapak Latin, ngentèkaké mangsa telung puluh taun uripé nerjemahké Alkitab saka basa Yunani menyang [[basa Latin]] (delengen [[Vulgata]]).
 
Ing Betlehem ana [[Universitas Betlehem]] [http://www.bethlehem.edu], sawijining lembaga pendhidhikan gedhé [[Katulik Roma]] kang diadegaké kanthi arahan [[Takhta Suci|Vatikan]].
348.872

besutan