Basa Pèrsi: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎Sajarah: éjaan, replaced: paling tuwa → tuwa dhéwé
(→‎top: éjaan, replaced: klompok → golongan, padunung → sing ndunungi)
(→‎Sajarah: éjaan, replaced: paling tuwa → tuwa dhéwé)
* [[Pèrsi Modhèrn]].
 
Basa iki kagolong basa paling tuwa dhéwé, sing dikira-kira umuré luwih tuwa tinimbang [[Basa Sangskreta]]. Basa iki terus tuwuh, lan sawisé Islam mlebu tanah Parsi (Pèrsi), kurang luwih 40 persèn kosakata basa Parsi wis kapengaruhan déning kosakata [[basa Arab]]. Saliyané iku unsur-unsur [[basa Yunani]], [[basa Aram]], [[basa Inggris]] lan [[basa Prancis]] sarta sethithik [[Turki]], uga mlebu sajeroning basa iki.
 
== Cabang-cabang basa Pèrsi ==
350.349

besutan