Aténa: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: ka- → angka (2)
(→‎Plesiran: éjaan, replaced: paling tuwa → tuwa dhéwé)
(→‎top: éjaan, replaced: ka- → angka (2))
 
'''Aténa''' ([[basa Yunani|Yunani]]: Αθήνα ''Athína'', IPA /a'θina/) iku [[kutha krajan]] nagara [[Yunani]]. Pedhunungé ana 750.000 nanging ing tlatah métropolitan ana 4,0 yuta jiwa.
Athena uga asring sinebut asalé peradaban ''barat'' amarga rupa-rupa prèstasi budayané ing [[abad ka-angka 4]] lan [[Abad ka-angka 5|k-5]] lan ndadèkaké sugih yasan, monumen, lan karya seni kuna. Salah sijiné kang paling kondhang ya iku [[Acropolis]] sing dadi salah sawijining bukti seni Yunani klasik. Rupa-rupa warisan budaya iki direnovasi nalika ngadhepi [[Olimpiade Athena 2004]].
== Transportasi ==
[[Gambar:Attica 06-13 Athens 20 View from Acropolis Hill - pano.jpg|thumb|left|300px|Panorama of parts of central Athens.]]
352.737

besutan