Ostrali: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: ka- → angka
(éjaan, replaced: sacara → kanthi (2))
(→‎top: éjaan, replaced: ka- → angka)
Dharatan Ostrali wis didunungi manungsa punjul 42,000 taun déning [[Padunung asli]].<ref>[http://news.softpedia.com/news/Both-Aborigines-and-Europeans-Rooted-in-Africa-54225.shtml Padunung Asli (Aborigin) Australia lan Asal Éropah ing Afrika - 50,000 taun kapungkur]</ref> Sawisé ditekani kanthi sporadis déning para nelayan saka lor lan sabanjuré tinemu déning wong [[Éropah]] ya iku panjelajah [[Walanda]] ing taun [[1606]],<ref>MacKnight, CC (1976).''Lelaku menyang Marege: ''Macassan Trepanger'' ing Australia Lor.'' Melbourne University Press</ref> saparo tlatah pérangan wétan sabanjuré di akoni déning [[Karajan Inggris]] ing taun [[1770]] lan wiwitané kanggo nampung wong ukuman ''[[penal transportation]]'' minangka péranganing koloni [[New South Wales]], wiwit tanggal [[26 Januari]] [[1788]].
 
Nalika cacahing sing ndunungi tansaya akèh, tlatah anyar wiwit dibukak ing abad ka-angka 19, ya iku lima laladan otonom koloni Inggris.
 
Ing tangal [[1 Januari]] [[1901]], enem koloni gabung dadi [[Federasi Australia|fédherasi]], lan Persemakmuran Ostrali banjur kawangun. Wiwit dadi fédherasi, Ostrali nganut sistem pulitik dhémokrasi liberal lan tetep sajeroning Kasaraharjan utawa [[Commonwealth realm]]. Kutha krajané ya iku [[Canberra]], dumunung ing ''[[Australian Capital Territory]]'' (ACT). Sing ndunungi ana 21 yuta jiwa, lan akèh-akèhé ngumpul ing kutha-kutha [[Sydney]], [[Melbourne]], [[Brisbane]], [[Perth, Western Australia|Perth]], lan [[Adelaide]].
348.872

besutan