Universitas: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎Sajarah: éjaan, replaced: ka- → angka (2)
(→‎Sajarah: éjaan, replaced: ( → (, paling tuwa → tuwa dhéwé)
(→‎Sajarah: éjaan, replaced: ka- → angka (2))
Universitas-universitas sing paling wiwitan diadegaké ing [[Éropah]]:
* [[Universitas Magnaura]] ing [[Konstantinopel]] sajeroning [[Kekaisaran Bizantium]], saiki [[Istanbul]], [[Turki]] taun [[849]] déning bupati Bardas ing jaman Kaisar Michael III
* [[Universitas Preslav]] ing [[Bulgaria]] lan [[Universitas Ohrid]] ing [[Makedonia]] sajeroning [[Kakaisaran Bulgaria]] ing abad ka-angka 9
* [[Universitas Bologna]] ing [[Bologna]], [[Italia]] ([[1088]])
* [[Universitas Paris]] ing [[Prancis]] lan [[Universitas Oxford]] ing [[Inggris]] ing mangsa [[Abad Tengahan]] (watara abad ka-angka 11 nganti 12) kanthi wulangan [[hukum]], [[perobatan]], lan [[teologi]].
 
Institusi kaya universitas iki wis ana ing [[Pèrsi]], salah siji sing misuwur ya iku[[Akademi Gundisapur]] lan uga [[Universitas Al Azhar]] ing [[Kairo]], sing dadi universitas tuwa dhéwé ing donya sing isih operasi. Salah siji universitas ing Asia sing misuwur liyané ya iku Universitas Nalanda ing [[Bihar, India]].
348.872

besutan