Pandhawa: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: melu → mèlu
(→‎Nakula: éjaan, replaced: bentenaken → bèntenaken)
(→‎top: éjaan, replaced: melu → mèlu)
Lima paraga iki turunané Prabu [[Pandhu Dewanata]] kang dadi [[raja]] ing [[Astina]]. Prabu Pandhu disepata déning déwa bakal mati yèn saresmi karo garwané. Pandhu nerjang wewaler lan banjur mati. [[Dewi Madrim]], garwané, mèlu belapati, kamangka nalika iku lagi nggarbini. Nalika suduk salira iku lair Nakula lan Sadewa kang kembar. Déné Yudhistira, Bima lan Arjuna lair saka Dewi Kunti. Sadurunge karo Pandhu, Dewi Kunthi naté nglairaké bayi kang banjur dijenengi [[Karna|Suryatmaja]].
 
Pandhawa dadi satru/mungsuh [[Kurawa]] ing [[Bharatayudha]]. Déné, Suryatmaja ([[Karna]]) melumèlu Kurawa nglawan sadulur-seduluré dhéwé.
 
Pandhawa ing Kapercayan Kabudayan Jawa, mlebu perangan wong-wong kang kudu diruwat. Yèn ora di[[ruwat]] bakal dipangan [[Bathara Kala]].
352.730

besutan