Wong Uighur: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: ( → (, melu → mèlu
(→‎top: éjaan, replaced: uripe → uripé)
(→‎top: éjaan, replaced: ( → (, melu → mèlu)
}}
[[Gambar:Khotan-mercado-chicas-d01.jpg|thumb|Wong-wong Uighur ing pasar [[Hotan]], [[Xinjiang]].]]
'''Suku Uighur''' utawa '''Uygur, Uigur, Uyghur''' ( [[Basa Uyghur|Uyghur]]: ئۇيغۇر; {{zh-stp|s=[[wikt:维|维]][[wikt:吾|吾]][[wikt:尔|尔]]|t=[[wikt:維|維]][[wikt:吾|吾]][[wikt:爾|爾]]|p=Wéiwú'ěr}}) iku minoritas kang resmi ing [[Cina|Républik Rakyat Cina]]. Suku iki keturunan saka suku kuna [[Huihe]] kang ana ing [[Asia Tengah]]. Suku iki nggunakake [[basa Uighur]] lan agamané [[Islam]].
 
Saliyané ing [[Cina|Républik Rakyat Cina]], suku iki ana uga ing [[Kazakhstan]], [[Kyrgystan]] lan [[Uzbekistan]].
 
Suku Uighur lan [[suku Hui]] iku suku kang agamané Islam ing Tiongkok. Nanging ana bedane ing babagan budaya lan gaya uripé. Suku Uighur luwih melumèlu aliran [[Sufi]], yèn suku Hui luwih ngarah ing [[mazhab]] [[Hanafi]].
Suku Uighur akèh kang manggon ing [[Xinjiang]]. Kurang luwih 80% saka suku Uighur ana ing panggon kang arane [[Tarim Basin]].
 
348.872

besutan