Universitas Cambridge: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau, dibentuk → diwangun
(→‎top: éjaan, replaced: ka- → angka)
(→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau, dibentuk → diwangun)
'''Universitas Cambridge''' ([[Basa Inggris|Inggris]]: ''Cambridge University''; [[Basa Latin|Latin]]: ''Universitas Cantabrigiensis'') iku [[universitas]] tuwa dhéwé kaloro ing donya, kanthi sarat mlebu sing paling ketat ing [[Karajan Manunggal]].
 
Cathetan wiwitan wis ora kasimpen manèh, nanging universitas iki tuwuh saka sawijining perhimpunan sarjana ing kutha [[Cambridge, Cambridgeshire]], [[Inggris]], kemungkinan dibentukdiwangun taun [[1209]] déning [[sarjana]] sing kabur saka [[Universitas Oxford]] sawisé ana pasulayan karo sing ndunungi kutha kasebutmau. <sup> Rujukan ?</sup>
 
Universitas Oxford lan Cambridge, sering dijuluki [[Oxbridge]], wis duwé sajarah kompetisi sing suwé antara siji lan sijiné, lan dianggep universitas paling èlit lan mawa gèngsi ing Karajan Manunggal. Miturut sajarah, kaloro universitas iki wis ngasilaké sawetara [[èlmuwan]], [[juru nulis]], lan [[pulitisi]] Karajan Manunggal sing misuwur.
352.737

besutan