Holland Lor: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: kode → kodhe, dibentuk → diwangun
(→‎Sajarah: éjaan, replaced: bagiyan → pérangan)
(éjaan, replaced: kode → kodhe, dibentuk → diwangun)
 
== Géografi ==
Holland Lor iku awujud tanjung antara [[Segara Lor]] lan tlaga [[IJsselmeer]]. Luwih saka separo wewengkon provinsi iki kasil segara utawa tlaga sing diasataké (diarani ''[[polder]]'') lan dhuwuré sangisoring ''lumah'' segara. [[Pulo Texel]] iku uga wewengkon wewengkon Holland Lor. Holland Lor kalebu wewengkon [[ISO]] lan duwé kodekodhe ISO 3166-2:NL-NH.
 
== Sajarah ==
Provinsi Holland Lor dibentukdiwangun ing taun 1840, nalika provinsi Holland dipérang, diparo dadi pérangan lor lan kidul (saiki [[Holland Kidul]]). Ing taun 1940, pulo-pulo [[Vlieland]] lan [[Terschelling]] diwènèhaké provinsi [[Friesland]]. Ing taun 1950, manten [[pulo Urk]] diwènèhaké provinsi [[Overijssel]]. Saiki Urk dadi pérangan provinsi [[Flevoland]].
 
Ing jamaning Provinsi Manunggal, provinsi Holland ditepungi minangka Provinsi Holland lan Friesland. Perkara iki isih bisa dideleng ing lambang Holland Lor, amarga lambangé iku kombinasi antara lambangé [[Holland]] lan [[Friesland]].
352.737

besutan