Eutanasia: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: menehi → mènèhi, obat-obatan → usada
(éjaan, replaced: digunakake → digunakaké, uripe → uripé)
(→‎top: éjaan, replaced: menehi → mènèhi, obat-obatan → usada)
[[Gambar:Euthanasia machine (Australia).JPG|thumb|240px|Mesin eutanasia kang kanggo nyuntikake obat-obatanusada kang bisa gawé mati kanthi dosis dhuwur. Layar komputer jinjing mandu pangguna lumantar sapérangan tahapan lan pitakonan kanggo mesthèkaké yèn si pangguna wis bener-bener siyap sajeroning kaputusane mau. Suntikan pungkasan banjur ditindakake kanthi pitulungan mesin kang diatur saka komputer.<ref>
{{cite web
|url = http://www.smh.com.au/articles/2003/01/10/1041990085855.html
|title = Nitschke suicide machine confiscated |date = 2003-01-10 |publisher = [[The Sydney Morning Herald]]}}</ref>]]
 
'''Eutanasia''' ([[Basa Yunani]]: ευθανασία -ευ, ''eu'' kang tegese "apik", lan θάνατος, ''thanatos'' kang ateges kepatèn) ya iku praktik panjabutan panguripan [[manungsa]] utawa [[kewan]] kanthi cara kang dianggep ora nuwuhake rasa lara utawa nuwuhake rasa lara kang minimal, biyasane ditindakake kanthi cara menehimènèhi suntikan kang bisa gawé mati.
 
Aturan [[hukum]] ngenani prakara iki béda-béda ing saben nagara lan kerep owah manut pangowahan [[Norma (sosiologi)|norma-norma]] [[budaya]] lan cawisan perawatan utawa tindakan [[medis]]. Ing sapérangan nagara, eutanasia dianggep [[legal]], déné ing nagara-nagara liyané dianggep nglanggar [[hukum]]. Amarga sensitife isu iki, winatese lan prosedure kang ketat tansah ditrapake tanpa ndeleng status hukume.
352.737

besutan