Penyanyi: Béda antara owahan

9 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: ) → ) (2), kasebut → mau (2)
(→‎top: éjaan, replaced: kaperang → kapérang (2), migunakake → migunakaké, ngasilake → ngasilaké, nyiptakake → nyipta, sijine → sijiné)
(éjaan, replaced: ) → ) (2), kasebut → mau (2))
[[Gambar:Britney_Spears.jpg||thumb|200px|[[Britney Spears]] penyanyi kang misuwur ing donya ]]
'''Penyanyi''' ya iku wong kang mumpangatake swarané kanggo salah sijiné gawéan, kasenengan utawa hobi kang migunakaké piranti kanggo nyipta lagu kanthi iringané [[musik]] utawa misuwur kanthi jeneng [[pemusik]]. Nyanyian bisa uga kagolong ing melodhi swara. Nanging tembung ''vokalis'' bisa uga digolongake déning penyanyi amarga bisa ngasilaké swara-swara ing njaba melodhi.Ing tlatah [[jawa]] penyanyi wadon asringsok kasebutdiarani biduan.
 
Penyanyi kapérang dadi telu:
* penyanyi utama (kang nggawakake lagu utawa nyayikake paling sithik ing sak lagu )
* penyanyi latar (kang nggawakake lagu utawa [[tembang]] lan sarta ngrewangi penyayi ing swara lan cengkoké lagu kang digawakake. )
* penyanyi [[opera]]
 
:* [[sopran]], swara kang paling dhuwur ing wong wadon
:* [[mezzo-sopran]], suwara tengah wong wadon
:* [[alto (swara)|kontralto]], swara paling èndek ing wong wadon , kasebutmau uga ''alto'' ing sajeroning babagan musik [[paduan swara]]
 
== Uga delengen ==
352.737

besutan