Bulus: Béda antara owahan

14 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau (4), ordo → ordho (2)
(→‎top: éjaan, replaced: bagéan → pérangan (4), Bagéan → Pérangan (2), jenisé → jinisé, kaperang → kapérang, umumé → lumrahé, karana → amarga)
(→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau (4), ordo → ordho (2))
}}
 
'''Bulus''' lan '''[[penyu]]''' iku [[kéwan]] sisik kang dhuwèni [[sikil]] papat ([[4]]) kagolong kulawarga [[reptil]]. Kulawarga kéwan kasebutmau kalebu (ordoordho) '''Testudinata''' (utawa''Chelonians'') iki asli lan gampang dikenali amarga anané [[omah]] utawa [[batok]](''bony shell'') kang atos lan kaku. Ing [[basa]] latin uga asringsok kasebutdiarani ''Trionyx cartilagineus.''
 
Batok bulus iku kapérang dadi rong pérangan. Bagean ndhuwur kang nutupi [[geger]] kasebutmau karapas (''carapace'') lan pérangan ngisor (''ventral'', [[weteng]]) kasebutmau ''plastron''. Banjur pérangan iki kapérang manèh dadi rong lapis. Pérangan njaba lumrahé arupa sisik-sisik gedhé lan atos, kaya [[gendhèng]]. Pérangan sing njero arupa lèmpèng [[balung]] kang kasusun rapet kaya ta bathok.
 
Ing kulawarga ''labi-labi'' (''Trionychoidea'') lan jinisé [[bulus brimbing]], [[kulit]] nyabané ora ana sisiké lan pérangan njaba bathok ana balungé.
351.333

besutan