Aksara Cinten: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau
(→‎top: éjaan, replaced: kaanggé → kanggé)
(→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau)
'''Aksara Cinten''' (漢字) punika rupa-rupi kaserat [[basa Cinten]], kaliyan ugi, minangka langkung sakedhik; [[basa Jepang]] saha [[basa Koréa]] (namung ing [[Koréa Kidul]]). Aksara Cinten sampun ical saking [[basa Vietnam]] — ing pundi dipunenggé ngantos [[abad kaping 20]] — kaliyan ing [[Koréa Lor]], ingkang sampun kagantos [[Hangul]].
 
Aksara Cinten kasebutmau ''hànzì'' ing [[basa Mandharin]], ''[[kanji]]'' ing basa Jepang, ''[[hanja]]'' utawi ''hanmun'' ing basa Koréa, kaliyan ''hán tư'' (ugi kanggé ing seratan ''[[Chu Nom|chu nom]]'') ing basa Vietnam.
 
== Kapurih ugi kersa mriksani ==
352.737

besutan