Oyod: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau
(→‎top: éjaan, replaced: utamané → mliginé)
(→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau)
Ing tanduran vaskuler, '''oyod''' utawa '''oyot''' iku [[organ]] [[tanduran]] sing racaké kependhem ing ngisor lapisan [[lemah]]. Iki dudu pakem, amarga ana oyod sing aerial (tuwuh ing ndhuwur lapisan lemah) utawa aerating (tuwuh sadhuwuré lemah utawa mliginé ing ndhuwur [[banyu]]). Apa manèh, [[batang (organ tanduran)|batang]] sing racaké wiwit ing ngisor lemah iku uga ora mesthi (deleng rhizome).
 
Pérangan oyod sing metu pisanan saka batang kasebutmau radikel. Fungsi utama oyod ya iku:
# nyedhot banyu lan nutrien inorganik
# nebakké awak tanduran ing lemah
348.872

besutan