Perth: Béda antara owahan

12 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: kasebut → mau (3)
(éjaan, replaced: bagéan → pérangan (4), Bagéan → Pérangan (2), biasa → biyasa, Geografi → Géografi, Luas → Jembar, nagara pérangan → praja (2), Nagara pérangan → Praja (2), Nagara Pérangan → Praja (2), nduwèni → duwé, Peman...)
(éjaan, replaced: kasebut → mau (3))
 
== Géografi ==
Perth dumunung ing [[pasisir]] kulon ing Praja Australia Kulon. Kutha kasebutmau madeg ana ing gisiking [[Kali Swan]].
 
== Sajarah ==
Wiwitané, Perth iku kutha krajan [[Koloni]] Kali Swan kang madeg ing taun [[1829]]. Saka panyuwuné para pengusaha lan [[petani]], ing taun [[1850]] Perth dadi papan panampungan [[narapidana]] kanggo sumber [[tenaga kerja]] kang murah, lan bab iku dadi praktèk kang biyasa ing jaman dhisik.
 
Jeneng Perth dipilih déning [[James Stirling]] ing taun [[1829]] adhedhasar panjaluké [[Sir George Murray]], [[Sekretaris Koloni]], kang njaluk supaya panggonan kasebutmau dijenengi njupuk saka papan klairané, [[Perthshire]]. Tanggal [[12 Agustus]] [[1829]], [[Helen Dance]] negor wit ing panggonan iku minangka tandha ngadegé kutha kasebutmau.
 
== Pranala njaba ==
352.737

besutan