Kanvas: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: ) → ), dasar → dhasar (2), kasebut → mau
c (Bot: Migrasi 1 pranala interwiki, karena telah disediakan oleh Wikidata pada item d:q12321255)
(→‎top: éjaan, replaced: ) → ), dasar → dhasar (2), kasebut → mau)
[[Gambar:Kanvas lukis.JPG|thumb|200px|Kain kanvas kang dilukisi]]
'''Kanvas''' ya iku jinising [[kain]] kang kandel lan kuat. Bahan iki dimumpangatake kanggo ngawe [[layar]] lan kang utama dasardhasar [[lukisan]].
 
Wong kang ngelukis utawa asringsok kasebutdiarani [[seniman]] sakdurungge ngelukis masang kain kanvas ing ''spanram''.Biasane kanvas kagawe saka campuran [[cèt]] tembok kang nganggo [[werna]] [[putih]] (werna pokok utawa werna dasar dhasar)kang dicètake ana ing kain kang wis dibentang ana ''spanram''.Mumpangat kanvas dilapisi karo cet supaya pori-pori kang ana ing kain kanvas bisa katutup.Semana uga kain kanvas kang wis katutup karo bahan cèt lan lem bisa nyecah cèt ing wayah ngelukis supaya ura ngrembes utawa mblobor.Kanvas kang wangun kanggo ngelukis ya iku ora nyeklek, ora pecah-pecah lan werna dasaré putih.
 
{{Piranti lukis}}
352.737

besutan