Biskop Agung: Béda antara owahan

8 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau (2)
(éjaan, replaced: Gereja → Gréja (2), jabatan → kalungguhan)
(→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau (2))
'''Uskup Agung''' iku sajeroning kakristenan sawijining [[uskup]] sing ngantukaké pangangkatan. Ing [[Gréja Katulik Roma|Gréja Katulik]] lan Gréja-Gréja liya, uskup agung ngepalani sawijining kauskupan utama sing diarani kauskupan agung, utawa diarani provinsi gerejawi sajeroning [[komuni Anglikan]]. Uskup agung satingkat karo uskup saka segi kerohanian ananging uskup agung luwih dhuwur prestise utawa derajaté. Uskup agung dudu sawijining tahbisan dhéwéi, nanging arupa kalungguhan koordinator. Kanthi mangkono, sing wis ditahbisaké minangka uskup, ora kudu ditahbisaké manèh nalika diangkat dadi uskup agung; ananging yèn sing diangkat sadurungé dudu uskup kanggo diangkat dadi uskup agung kudu ditahbisaké minangka uskup.
 
''Uskup agung'' sajeroning [[Basa Latin]] diarani Archiepiscopus. Tembung Latin kasebutmau asal saka rong tembung [[Basa Yunani]], αρχι, sing maknané "perdana" utawa "pamimpin", lan επισκοπος, sing maknané "penilik" utawa "penyelia". Ing [[Gréja Katulik Roma]], sawijining kauskupan agung lan sawetara kauskupan ing saubengé mbentuk siji provinsi gerejawi. Jabatan iki magepokan karo sipat kerjasama lan koordinasi para uskup sing dumunung ana ing provinsi gerejawi kasebutmau.
 
== Uskup Agung ing Indonesia ==
352.737

besutan