Fotografi: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau
(→‎top: éjaan, replaced: perak → pérak (2), sijine → sijiné)
(→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau)
 
Fotografi kang gegayutan karo [[teknologi]] nembé dikenal kurang luwih 150 taun kapungkur, nanging yèn ngenani gambar rong dimensi kang diasilake saka anané sunar (cahya), fotografi wis ana nalika sadurungé [[Masehi]].
Tetembungan fotografi dianggo pisanan déning [[Sir John Herschel]] ing taun [[1839]]. Fotografi dumadi saka tembung ing basa [[Yunani]] ya iku ''Phobos'' lan ''Graphoo''.<ref name="satu"/> ''Phobos'' tegesé cahya utawa sunar lan ''graphoo'' tegesé nulis.<ref name="dua"/> Fotografi bisa ditegesi minangka pakaryan nggawé gambar kanthi srana [[lensa]] lan [[filem]] utawa ''pelat peka cahya.''<ref name="satu">[http://id.shvoong.com/exact-sciences/physics/2110410-pengertian-fotografi/ Pengertian Fotografi] (dipuntingali 29 Juli 2011)</ref> Lensa ngasilaké wewayangan nyata kang dijupuk déning filem ([[plastik]] bening kang dilapisi emulsi [[pérak]] halide). Pérangan filem kang kena sunar bakal ngumpulake partikel pérak halide. Yèn filem kasebutmau dicuci nganggo ''larutan hypo'', pérangan kang kena sunar mau bakal luwih peteng tinimbang pérangan liyané. Gambar positif ([[fotograf]]) digawé ing sandhuwure ''kertas peka cahya''.Film kang wis ''dicuci'' mau dipasang ing ndhuwure banjur dipadhangi. Pérangan negatif kang padhang bakal nerusaké sunar lan ndadèkaké ireng ing kertas miturut karo wewayangan wujudé.<ref name="satu"/>
 
== Cathetan suku ==
352.737

besutan