Dhadhu: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau
(éjaan, replaced: Alat → Piranti, Galeri → Gladri, umumé → lumrahé)
(→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau)
[[Gambar:Dice.jpg|thumb|180px|right|Dua buah dadu bersisi enam dengan sudut tumpul.]]
'''Dhadhu''' (saka [[basa Latin]]: ''datum'' kang tegesé "barang kang dianggo dolanan utawa diwènèhaké".<ref>[http://www.askoxford.com/concise_oed/die_2?view=uk Kamus oxford]</ref> Dhadhu uga bisa digolongaké dadi dolanan kang nganggo piranti awujud kothak cilik [[kubus|pesagi]] kanthi bisa ngasilaké [[angka]] utawa endol-endol kang bisa diétung. Dhadhu bisa uga kagolong dolanan bocah-bocah, [[judi]], lan lumrahé. Dhadhu dimupangataké sajeroning dolanan kang pasangan. Dhadhu tradhisional awujud kubus (pesagi) asringsok kasebutdiarani kanthi sudut kang papak ing saben pinggir. Dhadhu digawé lan dirancang kanggo ngwènèhi angka, acak saka angka siji nganti enem kanthi paluang kang padha. Ing tlatah [[Jawa]], dhadhu uga dianggo dolanan [[judi]] kang dikopyok karo [[tompo]].
 
== Cathetan suku ==
352.730

besutan