Ayodhya: Béda antara owahan

5 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: ) → ), kasebut → mau
(→‎Ayodhya miturut Susastra Hindhu: éjaan, replaced: Kerajaan → Karajan)
(éjaan, replaced: ) → ), kasebut → mau)
 
'''Ayodhya''' ([[Basa Hindi|Hindi]]: अयोध्या, [[Bahasa Urdu|Urdu]]: ایودھیا ; ''Ayodhyā'' {{audio|Ayodhya.ogg|dengarkan}} ) iku kutha kuna ing [[India]], mbiyèn kutha krajan [[Awadh]], ing distrik [[Faizabad]] ing [[Uttar Pradesh]]. Ing carita [[Ramayana]] lan [[Mahabharata]], Ayodhya iku kutha suci agama [[Hindhu]].
 
== Ayodhya miturut Susastra Hindhu ==
Ayodhya uga ana ing carita [[Ramayana]] minangka kutha krajan [[Karajan Kosala]] kang dijaga ora kalah ing paprangan.<ref name="Ramayana">'''”Ramayana” '''. Oleh: I Gusti Made Widia</ref>. Miturut [[Susastra Hindhu]], Karajan Kosala manggon ing sisih lor [[kali Gangga]].<ref name="Ramayana"/> Karajan kasebutmau duwèké keturunan [[Ikswaku]] saka [[Dinasti Surya]], putra Maharaja [[Waiwaswata Manu|Manu]]
 
== Cathetan sikil ==
352.737

besutan