Myanmar: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎Pulitik: éjaan, replaced: kasebut → mau
(éjaan, replaced: . → ., demonstrasi → dhémonstrasi (2), etnis → ètnis, luar negeri → jaban rangkah, luwih saka → punjul, militer → militèr (3), nduwèni → duwé, Perdamaian → Bedhamèn, Senadyan → Sanadyan, umumé → lumrahé, p...)
(→‎Pulitik: éjaan, replaced: kasebut → mau)
Owah-owahan jeneng saka Burma dadi Myanmar dipatrapaké déning pamaréntahan [[junta militèr]] tanggal [[18 Juni]] [[1989]]. Junta militèr ngowahi jeneng Burma dadi Myanmar supaya ètnis non-Burma ngrasa dadi péranganing nagara iki. Sanadyan mangkono, owah-owahan iki ora diadopsi déning donya internasional sakabèhané.
 
Sawetara nagara [[Éropah]] kaya [[Inggris]] lan [[Irlandia]] sing ora ngakoni legitimasi kakuwasan junta militèr tetep nganggo jeneng "Burma" yèn ngarujuk marang nagara kasebutmau.
 
PBB, sing ngakoni hak nagara kanggo nemtokaké jeneng nagarané, migunakaké jeneng Myanmar, semono uga [[Prancis]] lan [[Jerman]]. Ing [[Jerman]], kamentrian jaban rangkah migunakaké Myanmar, nanging mèh kabèh média Jerman migunakaké Burma.
352.737

besutan