Asem lisergat dhiyetilamid: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau
(→‎top: éjaan, replaced: kayadéné → kaya déné)
(→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau)
LSD asipat adiktif (katergantungan) lan toksik (karacunan) lan akèh ditepungi amarga [[èfèk]] [[psikologi]]sé sing nyebabaké katutup/kabukaké [[mata]], karumangsan distorsi wektu, [[pati égo|patiné égo]] lan pagèsèran kognitif sing jero, sarta duwé peran wigati sajeroning kontrabudaya taun [[1960]].
 
Dhosis tunggal asam lisergat dietilamida kisarané watara 100-500 [[mikrogram]]. Gunggung kasebutmau mèh padha karo 1/10 massa sakbulir gesik.
 
Réaksi fisik ing LSD manéka variasi lan ora spèsifik. Gejala kaya mangkéné wis dilapuraké: [[konstraksi rahim]], [[hipotermia]], [[mriyang]], munggahé kadar [[gula getih]], mrinding, paningkatan [[curah jantung]], cengkreman rahang, [[perspirasi]], [[midriasis]] ([[dilatasi pupil]]), prodhuksi [[ilu]] lan [[lendhir]], suhad (rasa ora bisa turu), [[hiperefleksia]], lan [[tremor]]. Ana sapérangan indhikasi yèn LSD bisa nimbulaké kahanan fuga disosiatif ing wong-wong sing ngonsumsi sapérangan jinis antidepresan tinentu kaya déné [[garam litium]] lan [[antidepresan trisiklik|trisiklik]].
352.737

besutan