Kastil Hiroshima: Béda antara owahan

10 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: ) → ) (3), ( → ( (3), kasebut → mau
(éjaan, replaced: dipunbangun → dipunyasa (5), istana → pura, Istana → Pura (4), permukaan → lumah)
(éjaan, replaced: ) → ) (3), ( → ( (3), kasebut → mau)
'''{{nihongo|Kastil Hiroshima|広島城|Hiroshima-jō}}''' utawi asring dipunsebut {{nihongo|astana ikan [[Koi]] |鯉城|rijō}} inggih punika nama sawijining [[Astana Jepang|astana]] ingkang mapan wonten ing kutha [[Hiroshima, Hiroshima|Hiroshima]], [[Prefektur Hiroshima]], [[Jepang]]. Astana Hiroshima punika kapisan dipunyasa nalika [[taun]] 1589 lan dados pusat kuasaning [[daimyo]] wewengkon [[han]] [[Hiroshima]]. Bom atom ingkang dhawah wonten ing [[kutha]] [[Hiroshima]] nalika tanggal 6 [[Agustus]] 1945 ngrusak sadaya yasan [[astana]]. Astana ingkang sapunika wonten ingkang punika ''replika'' kabangun nalika [[taun]] 1958 lan ginanipun minangka [[musiyum]] [[sajarah]] [[Hiroshima]] periode sadèrèngipun [[Perang Dunia II]]. Menara utami ingkang warni [[ireng]] kados warna [[iwak koi]] utawi paring ing sakiwa tengenipun [[pura]] punika kathah [[iwak koi]]. Punika ingkang dados alesan bilih [[Hiroshima]] kawéntar minangka astana [[iwak koi]]. Tim [[bisbol]] kebanggaan ''Hiroshima Toyo Carp'' amargi ''carp'' wonten [[Basa Inggris]] punika ateges ''ulam koi'' <ref name="istana1">[http://blog.um.ac.id/julieinna/2011/12/06/sejarah-istana-hiroshima-jepang/], (id) Sajarah Pura Hiroshima Jepang (dipun-akses tanggal 24 Dhésèmber 2012).</ref>.
 
Astana Hiroshima wiwit dipunyasa nalika [[abad]] kaping 16 déning [[Klan Mori]]. Ananging bibar risak amargi [[bom atom]] ing kutha [[Hiroshima]] kasebutmau, astana punika banjur dipunyasa malih kanthi ngginakaken [[beton]] Ferro lan dumugi sapunika taksih tetep dipertahanaken simbol sajarah kutha punika. Wonten ing astana punika boten namung mirsani kaéndahan yasan gedung lan pemandanganipun, ananging ugi mirsani masa nalika astana dipunyasa, banjur risak awit saking bom atom [[sekuthu]], lajeng dipunyasa malih <ref name="istana2">[http://jepang.panduanwisata.com/2012/05/27/napak-tilas-aspek-sejarah-istana-hiroshima/], (id) Pura Hiroshima (dipun-akses tanggal 24 Dhésèmber 2012).</ref>.
 
== Konstruksi ==
* Menara utami
Rèplika menara utami ingkang kadamel saking beton saking njawi katingal kados menara utami ingkang asli. Menara punika kabangun sesambetan kaliyan wontening paméran pemulihan kutha Hiroshima nalika taun 1958. Bangunan punika kapérang dados 5 lantai kanthi dhuwur 26,6 [[mèter]] ing sanginggiling watu pondasi kanthi dhuwur12,4 [[mèter]] sanginggiling lumah lemah.
* Menara pengawas ( Ninomaru Hirayagura, Tamon Yagura, Taiko Yagura ) lan pintu gerbang Omotegomon. Sedaya punika kalebet rèplika saking kayu ingkang kapungkasan anggènipun yasa ing taun 1994.
* Kuil Hiroshima Gokokujinja. Kuil Shinto ingkang mapan ing tilas Honmaru lan kathah dipuntekani déning tiyang ingkang ngadani [[Hatsumode]] ing wiwitan taun énggal.
* Bangunan sanès kados ta : stasiun TV Chugoku Hoso ( RCC ) ingkang kalebet pérangan jaringan TV [[TBS]], patung [[Ikeda Hayato]] ( politisi ingkang wiyos wonten ing Hiroshima ing jaman Meiji ), lapangan bola [[voli]] lan toya mancur.
 
== Pranala njawi ==
352.737

besutan