Borough (New York City): Béda antara owahan

20 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: agéng → ageng, kasebut → mau, ''']] → ]] (5)
(→‎top: éjaan, replaced: ménika → punika)
(éjaan, replaced: agéng → ageng, kasebut → mau, ''']] → ]] (5))
{{terjemah|Indonésia}}
[[Gambar:5 Boroughs Labels New York City Map Julius Schorzman.png|thumb|right|300px|Lima Borough New York City: '''[[Manhattan|<font color="blue">1:&nbsp;Manhattan</font>''']] [[Brooklyn|'''<font color="FFCC00">2:&nbsp;Brooklyn </font>''']] [[Queens|'''<font color="#F18638">3:&nbsp;Queens</font>''']] [[Bronx|'''<font color="red">4:&nbsp;The Bronx</font>''']] [[Staten Island|'''<font color="purple">5:&nbsp;Staten Island</font>''']]]]
 
[[Gambar:New York City Demographics 01 500px Julius Schorzman-yellowbrooklyn.png|300px|thumb|right|Persentase penduduk New York City di pendhak borough: '''[[Manhattan|<font color="blue">Manhattan</font>]]''', '''[[Brooklyn|<font color="FFCC00">Brooklyn</font>]]''', '''[[Queens|<font color="#F18638">Queens</font>]]''', '''[[Bronx|<font color="red">The Bronx</font>]]''' dan '''[[Staten Island|<font color="purple">Staten Island</font>]]''' ]]
[[New York City]], salah satunggaling [[pratélan kutha ingkang agéngageng ing donya|kutha terbesar di donya]], kapérang dados gangsal borough. Sebuah '''borough''' inggih punika suatu wujud pamaréntahan mliginipun ingkang mimpin gangsal pérangan konstituén punika saking [[Sajarah New York City (1898-1945)|kutha terkonsolidasi]]. Secara teknis ing ngandapipiun Hukum Praja New York, sebuah "borough" inggih punika suatu [[penggabungan munisipal]] ingkang dipunbéntuk ketika sebuah county gégayutan kaliyan kutha lan désa gabungan ing salébéting.{{Citation needed|date=April 2010}} Punika sangat bènten saking wujud pamaréntahan [[borough]] ingkang dipunterapakèn ing wewengkon sanèsipun ing [[Tri-State Region]] lan [[Borough (Amérika Sarékat)|laladan sanèsipun ing Amérika Sarékat]].
Kaliyan sebuah skyline ingkang dipuntepang ing sadaya donya lan langkung saking 8.3 yuta tiyang.<ref>http://www.nycgo.com/neighborhoods/</ref>
== Latar belakang ==
New York City asring dipunsebat kanthi sadayanipun dados gangsal Borough (''the Five Boroughs''); sebutan punika dipun-ginakaken kanggé nyebat New York City tanpa ambigu, supados boten nyiptakaken kebingungan kaliyan borough katamtu utawi kaliyan [[wewengkon metropolitan New York|wewengkon metropolitan ingkang langkung ageng]]. Sebutan punika asring dipun-ginakaken déning politisi kanggé ngalihaken fokus ing [[Manhattan]] lan manggenaken ingkang gangsalipun borough kasebutmau ing salebeting aktivitas pulitik ingkang adil. Sebatan Borough Terluar (''Outer Boroughs'') dipun-ginakaken kanggé nyebut sadaya borough kajaba Manhattan (Meskipun punjer géografis kutha punika manggèn ing wates [[Brooklyn]]/[[Queens]]).
Boten kadas kutha-kutha ing [[Amérika Sarékat]] ingkang madeg ing sebuah [[County (Amérika Sarékat)|county]] tunggal, manjang sapérangan ing nagara sanès, utawi gadhah county piyambak, saben-saben saking gangsal borough New York City madeg kaliyan county [[New York|praja New York]]:
 
352.737

besutan