Universitas Magnaura: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: . → ., dasar → dhasar, kota → kutha, perpustakaan → pabukon, tahun → taun (2), kedhokteran → kadhokteran
(→‎top: éjaan, replaced: sebagéan → sapérangan)
(→‎top: éjaan, replaced: . → ., dasar → dhasar, kota → kutha, perpustakaan → pabukon, tahun → taun (2), kedhokteran → kadhokteran)
'''Universitas Magnaura''' (Πανδιδακτήριον της Μαγναύρας) utawa dikenal kanthi jeneng '''Universitas Konstantinopel''' ngadhek ing tahuntaun 425 nalika masa Kekaisaran Bizantium kanthi jeneng Pandidakterion (Πανδιδακτήριον). Para sarjana saka biyèn nyebut kanthi jeneng [[universitas]] kang no 1 ing donya, sanajan sapérangan akèh wong mènèhi predikat universitas pertama ing donya kanggo Universitas Bologna, ing dasardhasar salah sawijining definisi ''universitas'', lan mandang Universitas Bologna ya iku[[perguruan tinggi]] pertama kang nggunaak é istilah [[Universitas]]<ref name="internet 1">[http://blog.umy.ac.id/winner/2011/11/16/universitas-terbaik-sejarah-universitas/ www.blog.umy.ac.id:Universitas Terbaik | Sejarah Universitas] (diunduh tanggal 28 Oktober 2012)</ref>. Perguruan tinggi ing [[Konstantinopel]] wus dadi lembaga akademis kang wus bertahun-tahuntaun sadurungé disebut universitas; lembaga asli didiriaké ing abad ke-5 déning kaisar Theodosius II. Dalam universitas iki ana fakultas kedhokterankadhokteran, filsafat lan hukum.Nalika iku akèh sekolah ékonomi, perguruan tinggi, politeknik, perpustakaanpabukon lan akademi seni rupa uga dibuka ing kotakutha Konstantinopel<ref name="internet 2">[http://www.anascava.com/universitas-magnaura/ www.anascava.com:Universitas Magnaura] (diunduh tanggal 28 Oktober 2012)</ref> .
 
== Cathetan suku ==
348.872

besutan