Jawa Wétan: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
→‎Seni lan Budaya: éjaan, replaced: Solo → Sala
(→‎Seni lan Budaya: éjaan, replaced: nganthi → nganti)
(→‎Seni lan Budaya: éjaan, replaced: Solo → Sala)
== Seni lan Budaya ==
 
Budaya Jawa Timuran iku radha béda karo [[Budaya]] Jawa Tengahan sing akèh diwarnani karo [[Kraton]] [[Surakarta]] lan [[Ngayogyakarta]] [[Hadiningrat]]. Apa sing diarani budaya Jawa Timuran iku kasebar wiwit sisih wétan Kali [[Brantas]] ing [[Kertosono]], [[Nganjuk]]. Yèn ing sisih kulon kali, tansah warna Jawa Tengahan. Saliyané iku, budaya Jawa Timuran diwatesi karo Kali [[Bengawan]] [[SoloSala]] ing Babat, [[Lamongan]]; Kandangan, [[Kadhiri]]; lan lor Kali [[Lesti]] ing Kabupatèn [[Malang]].
 
Cakupan Budayaning Arèkan iki ya nganti tlatah [[Jember]] sanajan kacampur karo budayaning Madhura. Tlatah budaya Jawa Timuran iki paraké ing wewengkon [[Mancanagari]] lan Sabrang Wétan sing prabawa Kratoné ora kuwat. Tenger-tenger khasé ya iku :
348.872

besutan