Enzim Restriksi: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎Sekuens pengenal enzim restriksi: éjaan, replaced: adalah → ya iku
(éjaan, replaced: kasebut → mau (2))
(→‎Sekuens pengenal enzim restriksi: éjaan, replaced: adalah → ya iku)
| <center>PuGATCPy{{br}}PyCTAGPu</center>
|}
Sekuen pengenalan utawi asring dipunsebat ugi situs pengenalan punika sekuen DNA ingkang dados panggènan nempele enzim restriksi lan nglampahi pemotongan ing sekuen mau.<ref name="Pray"/> ndawa sekuen tepangan enzim restriksi bènten-bènten, kadasta enzim [[EcoRI]], [[SacI]], lan [[SstI]] gadah sekuen tepangan ndawanipun enem pasang basa, manawi Notl wolung pasang basa, lan Sau3AI namung sekawan pasang basa.<ref name="Pray"/> katahipun saking enzim restriksi asifat [[palindromik]] (''palindromic'') ing punika sekuen tepangan sami manawi diwaos saking 5’<math>\rightarrow</math>3’ manawi utas inggil utawi utas ngandap.<ref name="Pray"/> Contohnya adalahya iku HindIII dengan situs pengenalan 5’-AAGCTT-3’ (utas atas)/3’-TTCGAA-5’ (utas bawah).<ref name="Pray">Pray LA. 2008. Restriction Enzymes. [terhubung berkala]. http://www.nature.com/scitable/topicpage/Restriction-Enzymes-545 [3 Nopember 2012].</ref>
 
Enzim restriksi ingkang bènten , saged gadhah situs tepangan ingkang sami, tuladhanipun: SacI lan SstI.<ref name="Bowen"/> Ezim ingkang gadhah situs tepangan ingkang sami dipunsebat kaliyan istilah ''[[isoschizomers]]''.<ref name="Bowen"/> ing pinten-pinten kasus, ''isoschizomers'' ugi motong DNA ing panggènan ingknag sami , ananging pinten-pinten boten makaten.<ref name="Bowen"/>
352.737

besutan