Vitamin C: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎Mumpangate Vitamin C: éjaan, replaced: sedina → sadina (2)
(→‎Mumpangate Vitamin C: éjaan, replaced: penyakit → lelara, sijine → sijiné)
(→‎Mumpangate Vitamin C: éjaan, replaced: sedina → sadina (2))
== Mumpangate Vitamin C ==
Vitamin C kang duwé akèh mumpangat kerep|kèrép diceluk dadi rajané vitamin.<ref name="internet4">[http://organisasi.org/vitamin-c-sebagai-kebutuhan-atau-gaya-hidup-manfaat-masalah-dosis-dan-efek-dampak-buruk-vitamin-c organisasi.org]</ref> Ing ngisor iki ana pirang-pirang bab kang dadi mumpangaté vitamin C.<ref name="internet4"/>
# [[Antioksidan]] paling apik. Vitamin C bisa ngalangi ''[[radikal bébas]]'' lan ''menétralisir'' sadurungé ''radikal bébas'' ngrusak sel awak.<ref name="Internet5">[http://www.smallcrab.com/keséhatan/675-manfaat-vitamin-c-bagi-keséhatan smallcrab2]</ref> ''[[Dosis]]'' ''konsumsi'' vitamin C sing pas ya iku 75|[[75]] miligram saben dina.<ref name="internet4"/> Ibu sing lagi ngandut lan nyusoni merlokaké ''dosis'' sing luwih akèe saka jumlah dosis mau.<ref name="internet4"/> Kira-kira 200 miligram sedinasadina.<ref name="internet4"/> Déné kanggo wong-wong sing mapan ing kutha gedhé kaya [[Jakarta]] ''dosis'' sing diperlokaké bisa nganti 500 miligram sedinasadina.<ref name="internet4"/> Vitamin C dadi ''antioksidan'' paling apik amarga:*Vitamin C rikat larut ing banyu.<ref name="Internet5"/> Banyu iku rikat nyebar ing awak, dadiné vitamin C iku bisa rikat nyèbar ing awak.<ref name="Internet5"/>*''Antioksidan'' kuat liyané kaya ta [[Vitamin É]] lan ''[[ènzim]]'' ''antioksidan'' kaya ''[[superoksida dismutase (SOD)]]'' lan ''[[glutathione]]'' prelu Vitamin C supaya bisa kerja kanthi apik.<ref name="Internet5"/>*Vitamin C uga diprelokan ''enzim-enzim'' liyané kanggo ngumpulaké lan nyaring [[racun]] kaya ''[[timah]]'' lan ''[[zat polutan]]'' ing jero awak.<ref name="Internet5"/>
# Ngudhunake resiko lelara [[jantung]].
# Marasake ''flu''/pilek luwih rikat.
352.737

besutan