Taun wuntu: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: cacahe → cacahé, dene → déné, Februari → Fèbruari, liyane → liyané, umure → umuré, sedina → sadina (3)
(→‎top: éjaan, replaced: cacahe → cacahé, dene → déné, Februari → Fèbruari, liyane → liyané, umure → umuré, sedina → sadina (3))
'''Taun wuntu''' utawa '''taun kabisat''' ya iku taun kang umureumuré ditambah sedinasadina tinimbang taun liyaneliyané (''taun wastu''). Ing petungan [[taun Syamsiah]] taun wuntu cacah dinané 366 [[dina]], denedéné ing [[taun jawa]] lan [[hijriyah]] cacahecacahé dina ing taun wuntu ana 355 dina.
 
Se[[taun]] syamsiah cacah dinané ora persis 365 dina, nanging 365 dina, 5 [[jam]], 48 [[menit]] lan 45,1814 [[dhetik]]. Yèn kaluwihan jam, menit lan dhetik iku ora diétung, saben patang taun cacah dinané bisa kelangan mèh sedinasadina.
 
Kanggo kompènsasi bab iku, saben patang taun sepisan (taun sing bisa dibagi papat), ditambahi sedinasadina ekstra: [[29 FebruariFèbruari]]. Nanging amarga 5 [[jam]], 48 [[menit]] dan 45,1814 [[dhetik]] kurang saka 6 jam, mila taun-taun kang bisa dibagi 100 (kaya taun 1900), dudu taun kabisat, kejaba bisa dibagi kanthi angka 400 (kaya taun 2000).
 
Tahun Kabisat miturut dhéfinisi iki ana wiwit diluncuraké [[kalendher Gregorian]].
352.730

besutan