Cahya: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
→‎Pambiasan cahya: éjaan, replaced: sedina → sadina
(éjaan, replaced: . → . (2), alat → piranti, Alat → Piranti, cepet → rikat, energi → ènergi, meter → mèter (3), muatan → momotan, nduwèni → duwé (2), sifat → sipat, permukaan → lumah (4))
(→‎Pambiasan cahya: éjaan, replaced: sedina → sadina)
 
== Pambiasan cahya ==
Cahya dibiasaké yèn mrambat miring ngliwati medium sing béda kaya ta saka udara menyang [[kaca]] banjur ngliwati [[banyu]]. Kahanan iki disebut pambiasan cahya. Bab iki amarga cahya mrambat luwih rikat ing medium sing kurang padhet. Nanging cahya sing teka kanthi sudhut teka 90 derajat, (tegak lurus) ngliwati medium sing béda-béda ora dibiasaké. Conto sedinasadina-dina bab pambiasan ya iku sedhotan sing katon béngkong lan luwih gedhé sajeroning banyu, utawa dhasar kolam sing katon luwih cethèk saka kahanan sakbeneré.
 
== Pantulan cahya gumantung marang jinis lumah ==
352.737

besutan