Hertz: Béda antara owahan

10 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: sajeroning wektu → ing sajeroning wektu
(→‎Ukuran tikelan: éjaan, replaced: Satuan → Ékan (2), satuan → ékan (2))
(→‎top: éjaan, replaced: sajeroning wektu → ing sajeroning wektu)
'''Hertz''' (simbol: Hz) iku unit [[SI]] tumrap [[frekuensi]]. Tembung Hertz dipilih kanggo mulyakaké jasa [[Heinrich Rudolf Hertz]] amarga kontribusiné sajeroning babagan [[elektromagnetisme]].
 
Hertz nyatakaké akèhé gelombang sajeroninging wektudalem sa dhetiksasekon (1 Hertz = 1 gelombang per dhetiksekon). Unit iki bisa dipigunakaké kanggo ngukur [[gelombang]] apa waé sing périodhik. Conto: Frekuensi saka gerak [[bandul]] jam iku 1 Hz.
 
== Ukuran tikelan ==
352.737

besutan