Basa Sundha: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: nomor → nomer, pulo JawaPulo Jawa
(→‎top: éjaan, replaced: nganthi → nganti)
(→‎top: éjaan, replaced: nomor → nomer, pulo JawaPulo Jawa)
|}
 
'''Basa Sundha''' iku [[basa Austronésia]]. Basa iki dipituturake déning kurang luwih 24 yuta jiwa, lan basa nomornomer loro sing dhuwur dhéwé ing tlatah [[Indonésia]]. Basa iki dicaturaké ing pérangan kulon pulo [[Pulo Jawa]], sisih kiduling [[Banten]], [[Jakarta]] lan tlatah [[Pantura]] (Pasisir Lor Jawa)sisih kulon. Ing tlatah pasisir lor [[Jawa]] (Pantura) liyané, racaké basa Jawa sing dicaturaké.
 
Ing [[Jawa Tengah]], basa Sundha uga dicaturaké ing tlatah [[Cilacap]], mligi ing kecamatan Dayeuh Luhur, lan tlatah [[Brebes]] ing sisih kidul.
348.872

besutan