Kastil Hiroshima: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎Bangunan ingkang wonten sapunika: éjaan, replaced: : → : (2)
(éjaan, replaced: ) → ) (3), ( → ( (3), kasebut → mau)
(→‎Bangunan ingkang wonten sapunika: éjaan, replaced: : → : (2))
 
== Bangunan ingkang wonten sapunika ==
wonten ing kompleks Astana Hiroshima kapérang dados yasan-yasan kados ta :
* Menara utami
Rèplika menara utami ingkang kadamel saking beton saking njawi katingal kados menara utami ingkang asli. Menara punika kabangun sesambetan kaliyan wontening paméran pemulihan kutha Hiroshima nalika taun 1958. Bangunan punika kapérang dados 5 lantai kanthi dhuwur 26,6 [[mèter]] ing sanginggiling watu pondasi kanthi dhuwur12,4 [[mèter]] sanginggiling lumah lemah.
* Menara pengawas (Ninomaru Hirayagura, Tamon Yagura, Taiko Yagura) lan pintu gerbang Omotegomon. Sedaya punika kalebet rèplika saking kayu ingkang kapungkasan anggènipun yasa ing taun 1994.
* Kuil Hiroshima Gokokujinja. Kuil Shinto ingkang mapan ing tilas Honmaru lan kathah dipuntekani déning tiyang ingkang ngadani [[Hatsumode]] ing wiwitan taun énggal.
* Bangunan sanès kados ta : stasiun TV Chugoku Hoso (RCC) ingkang kalebet pérangan jaringan TV [[TBS]], patung [[Ikeda Hayato]] (politisi ingkang wiyos wonten ing Hiroshima ing jaman Meiji), lapangan bola [[voli]] lan toya mancur.
 
== Pranala njawi ==
352.737

besutan