Cilé: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: perak → pérak , dhaérah → tlatah
(→‎top: éjaan, replaced: diklaim → didhaku)
(→‎top: éjaan, replaced: perak → pérak , dhaérah → tlatah)
cctld =.cl |
calling_code = 56 |
footnotes = <sup>1</sup> Lembaga lègislatif ana ing [[Valparaíso]]<br /><sup>2</sup> Nyakup [[Pulo Paskah]] lan [[Isla Sala y Gomez]]; ora kalebu dhaérahtlatah sing wiyaré 1.250.000 km&sup2; ing [[Antartika]] sing didhaku Chili.
}}
[[Gambar:Pueblo de San Pedro de Atacama 2013-09-21 11-52-31.jpg|thumb|left|Atacama]]
Chili iku nagara "kuru" ing sadawané pasisir kulon [[Amérika Latin]], nyigar mèh kabèh garis wates sisih wétan, sapérangan saka [[Argentina]], wewatesan karo [[Bolivia]] ing lor utawa lor-wétan lan wewatesan karo [[Peru]] ing pojok lor utawa lor-kulon.
 
Miturut wiyar dharatané, Chili kalebu kategori nagara gedhé, urutan angka 38 ing donya. Gedhéné kurang luwih padha karo pulo [[Kalimantan]]. Chili duwé kandhutan bahan tambang sing akèh banget kaya ta [[tembaga]], [[yodium]], [[perakpérak ]], asam, cendhana, [[wesi]], [[lenga]], gas, [[emas]], [[kobalt]], [[seng]], [[mangan]], borax, [[merkuri]], [[welirang]], [[marmer]], watu akik, lan liya-liyané.
 
== Pirsanana uga ==
352.737

besutan